Modlitba piatich prstov


Túto modlitbu som sa modlila spolu s deťmi na stretku, keď sme sa pripravovali na koledovanie. Napísal ju Pápež František, keď bol ešte arcibiskupom v Buenos Aires. Hodí sa ako modlitba na večer alebo si ju môžete zakresliť do modlitebníka.




PALEC

Palec je prstom najbližším k tebe.

Začnite modlitbou za tých, ktorí sú vám najbližší. Sú to osoby, na ktoré si spomeniete najskôr. Modliť sa za tých, ktorých milujete, je „sladkou povinnosťou“.

UKAZOVÁK

Susedný prst je prstom ukazujúcim – ukazovák.

Pomodlite sa za tých, ktorí vychovávajú, kážu, vzdelávajú a liečia. Oni potrebujú podporu a múdrosť, aby sprevádzali iných správnym smerom. Nech stále budú prítomní vo vašich modlitbách.



PROSTREDNÍK

Prostredný prst – tzv. prostredník je najvyšší z prstov.

Pripomína nám našich vodcov, politikov, prezidentov, biskupov a kardinálov; tých, ktorím bola daná moc. Oni veľmi potrebujú Božie vedenie.



PRSTENÍK

Ďalší prst je prstom srdca.

Prekvapivé, ale je našim najslabším prstom. Pripomína modlitbu za slabých, chorých, strápených a obťažkaných problémami. Aj oni potrebujú vašu modlitbovú podporu.


MALÍČEK

Na konci je náš malíček, najmenší zo všetkých.

Má pripomínať modlitbu za seba samého. Keď ukončíte modlitby za štyri vyššie vymenované skupiny, potom uvidíte svoje vlastné potreby v inej perspektíve a budete pripravení, aby ste sa pomodlili za seba samého spôsobom viac pravdivým a skutočným.


0 comments